Slider

Vaccinaties

Naar vaccinaties en de invloed daar van op onze huisdieren is de laatste jaren veel onderzoek gedaan. Er zijn steeds meer aanwijzingen, dat vaccinaties een negatief effect kunnen hebben op het immuun systeem en verband kunnen hebben met ziekten zoals allergieën, maagdarmproblemen en auto immuunziekten.

poesHomeopaten zijn al veel langer overtuigd van de soms negatieve gevolgen van entingen, vooral bij dieren met een verminderde weerstand.

Daarom probeer ik vaccinaties te beperken, te spreiden en af te stemmen op de individuele situatie van het dier. Omdat vaccinaties soms toch noodzakelijk zijn (b.v. voor pensions of buitenland), geef ik daarnaast de homeopathisch verdunde entstof (nosodes) aan het dier.

Deze nosodes zorgen er voor, dat de bijwerkingen op energetisch gebied minder worden. Ze “ontstoren” als het ware de enting.

Gelukkig is de laatste jaren uit onderzoek gebleken, dat de huidige vaccinaties voor Hondenziekte, Parvovirus, Leverziekte, Rabiës (Hondsdolheid) en Kattenziekte een bescherming bieden van in ieder geval 3 jaar- althans bij het merk entstof dat ik gebruik (Nobivac). De Ziekte van Weil (leptospirose) vaccinatie voor de hond moet nog wel ieder jaar herhaald worden.

De ziekte wordt overgedragen door besmette urine van ratten en honden en kan bovendien gevaar opleveren voor mensen. Wat de Rabiës enting betreft , kunt u voor verdere verplichtingen per land terecht op de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.


Antilichaambepaling (titerbepaling)

Het is tegenwoordig mogelijk om de hoeveelheid antistoffen in het bloed te bepalen door middel van een klein bloedonderzoek in de praktijk. Zo kan bepaald worden of er nog voldoende bescherming is of dat er een nieuwe vaccinatie nodig is. Bij pups kan dan gekeken worden of de antilichamen verkregen via de moedermelk nog toereikend zijn en wanneer de beste tijd is om te enten.

 

 

   

© Dierenarts Gerda van Gemert / realisatie Mopslaan.nl / 2021