Slider

Diervoeding

Je bent wat je eet, is een oud gezegde en dat kan ook opgaan voor onze huisdieren.

Steeds meer honden en katten krijgen allergieën, huidklachten of chronische diarree. Na een uitgebreid onderzoek blijkt vaak, dat een deel van de dieren geholpen kan worden met een homeopathisch middel, maar soms verdwijnen de klachten ook als mensen hun hond of kat anders gaan voeren.

poesraamDe verre voorouders van onze honden en katten aten rauw vlees en organen en eigenlijk is het hele maagdarm stelsel van onze huidige huisdieren daar nog steeds op ingesteld.

Ondanks het feit dat ze nu vaak de "duurste"brokken krijgen, ontwikkelen ze soms toch huidproblemen of diarree. Vers voer zelf samenstellen is natuurlijk een mogelijkheid, maar dat is voor de meeste mensen te tijdrovend en te ingewikkeld. 

Gelukkig zijn er verschillende vers vlees voeders ontwikkeld in de vorm van diepvries voeders voor honden en katten, die het eigenaren makkelijk maakt om zo’n voer te geven. Het kan soms al helpen als de helft van de brokken wordt vervangen door vers voer.

Voorbeelden van merken: Carnibest, Banditvoeding (= biologisch) of Barf.

Voor informatie over de achtergrond, bereiding, mogelijkheden en verkoop adressen kunt u terecht op de betreffende websites.

 

 

   

© Dierenarts Gerda van Gemert / realisatie Mopslaan.nl / 2021