Slider

Dierenarts

Al van jongs af aan was ik gefascineerd door dieren en wilde ik dierenarts worden. In 1971 studeerde ik af. Na 28 jaar ervaring als dierenarts in de oude binnenstad van Utrecht, was in januari 2000 het moment gekomen om de praktijk naar Zeist te verplaatsen, waar ik al enige tijd met veel plezier woonde met mijn katten.

dierenartsToenemende parkeer problemen in een steeds auto luwere binnenstad, maakten het werken in Utrecht onmogelijk.

De nieuwe start in Zeist bood tegelijkertijd de gelegenheid om de opzet van de praktijk zodanig te veranderen, dat er meer tijd kon worden besteed aan de complementaire (= aanvullende) diergeneeskunde, waar al jaren mijn hart lag vanwege mijn holistische visie op ziekte en gezondheid. Een dier is niet simpelweg een verzameling orgaansystemen, maar een uniek functionerend individu in relatie tot zijn of haar omgeving.
Vanuit die visie ben ik al snel na mijn afstuderen opleidingen gaan volgen in o.a. acupunctuur, homeopathie, bloesemtherapie en later ook Dolphin Energy Healing. Als een dier het nodig heeft, kunnen deze therapieën ook gecombineerd worden.

poezenMijn doel daarbij is: dieren zoveel mogelijk plezier en kwaliteit van leven te bezorgen en te streven naar harmonie in hun relatie met de mensen en dieren in hun omgeving.

 

 

   

© Dierenarts Gerda van Gemert / realisatie Mopslaan.nl / 2021