Slider

Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemtherapie is een zeer verfijnde, natuurlijke geneeswijze. Bij deze energetische remedies van wilde planten of bomen wordt gebruik gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden vooral gebruikt als de emoties uit balans zijn. Een disbalans van de emoties kan uiteindelijk ook lichamelijke klachten veroorzaken. Bloesemremedies brengen op een zachte, natuurlijke manier weer harmonie in je geest en lichaam. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen,zijn volkomen veilig en kunnen,zowel bij mensen als dieren, naast andere therapievormen worden toegepast.

bloemenBloesemremedies zijn een prachtig geschenk van de natuur. In het Europa van de zestiende eeuw werkte de grote heler en mysticus Paracelsus al met de dauw van bloemen om de emotionele disbalans van zijn patiënten te genezen. Daarna zijn de helende eigenschappen van bloesem essences weer wat in de vergetelheid geraakt -althans in de Westerse wereld.

Tot de Engelse arts, bacterioloog en homeopaat Dr. Edward Bach (1886-1936) ze weer opnieuw bekend heeft gemaakt. Hij ontwikkelde 38 bloesemremedies, voor 38 verschillende stemmingen, die nog steeds als “Bachremedies”worden verkocht. De laatste jaren zijn er veel nieuwe remedies ontwikkeld, uit allerlei continenten. 

In mijn dierenartspraktijk maak ik naast de Healing Herbs (gemaakt naar de aanwijzingen van Dr.Bach), vooral gebruik van de remedies van Bloesem Remedies Ned., de Master’s Flower Essences,de Alaska Flower Essences, de Pacific (Sea) Essences, de Californische Remedies en de Rose Essences van Perelandra.

De meeste mensen die leven of werken met dieren zullen erkennen, dat dieren intelligent zijn en net als mensen een heel duidelijk scala van emoties kunnen laten zien, zoals liefde, vreugde, affectie, pijn, angst, boosheid, jaloezie, verdriet, nieuwsgierigheid, etc.


Wanneer kunnen bloesemremedies helpen?

In situaties die stress kunnen opleveren, zoals b.v. vakantie, verhuizing, dierenartsbezoek, echtscheiding, nieuwe dieren of overlijden van een ander dier of een van de eigenaren. Bij allerlei zogenaamde “gedragsproblemen”, waar dieren ander gedrag vertonen, zoals b.v. (verlatings)angst, onzekerheid, agressie, jaloezie, in huis plassen, vernielen,etc. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op een homeopathische behandeling.

Terug

 

 

   

© Dierenarts Gerda van Gemert / realisatie Mopslaan.nl / 2021