Slider

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt in China al meer dan 3000 jaar toegepast bij mens en dier.

Via het gebruik van meestal heel dunne naalden op acupunctuur punten wordt de energiestroom in de meridianen van het lichaam beïnvloed. Energie of Qi circuleert in het lichaam via meridianen, dat wil zeggen energie kanalen, die in het lichaam lopen. Zij vormen samen een complex netwerk, waarin energie naar elk deel van het lichaam wordt door gegeven.

acaOp die meridianen liggen de acupunctuur punten en via een acupunctuur punt kan invloed uitgeoefend worden op de energie stroom in de meridianen.

Verstoringen van de energiestroom kunnen leiden tot het optreden van ziekte. Stimulatie van de juiste (combinatie) van punten kan de balans herstellen, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekte te overwinnen


Acupunctuur consult voor dieren

Ook bij dieren worden goede resultaten bereikt met acupunctuur. Vrijwel alle dieren ondergaan een acupunctuur behandeling zonder problemen. Het inbrengen van de naaldjes kan af en toe een lichte pijn of schrik reactie veroorzaken,maar dat verdwijnt meestal snel. De naaldjes moeten 10-30 minuten blijven zitten, terwijl het dier zit, staat of ligt. Dat lukt meestal goed, omdat er van een acupunctuur behandeling vaak ook een ontspannende werking uitgaat.


Behandeling dieren met acupunctuur

Acupunctuur is een uiterst veilige methode van behandelen en kan bij veel acute en chronische aandoeningen de (pijn) klachten laten verdwijnen of sterk verminderen. Bij pijnklachten is er vaak een blokkade van de energie stroom, die met behulp van acupunctuur veelal kan worden opgeheven. Bij een (teckel) hernia b.v. kan het een welkome aanvulling zijn van een reguliere therapie.

Terug

 

 

   

© Dierenarts Gerda van Gemert / realisatie Mopslaan.nl / 2021